Breaking Bad Seizoen 1

Breaking Bad Seizoen 1 introduceert de kijker uiteraard met de hoofdrolspelers in de serie. Walter White is een scheikunde leraar op een middelbare school in New Mexico (Amerika), daarnaast werkt hij parttime bij een autowasstraat. Zijn vrouw (Skyler White) werkt bij de administratie van een groot bedrijf verderop. De broer van Skyler White, Hank werkt bij de DEA, deze dienst van de lokale politie spoort drugsbendes op.

Walter krijgt in het begin van de serie te horen dat hij longkanker heeft en dat hij niet lang meer te leven heeft. De verzekering van de familie White betalen de kosten helaas niet van de behandeling die hij nodig heeft.  Op een gegeven moment loopt Walter Jesse tegen het lijf, dit is een oud student van Walter. Jesse kookt en verkoopt Methamfetamine (ook wel Crystal Meth genoemd), dit is een populaire drug in Amerika. Walter zit door zijn ziekte in financiële problemen en besluit samen met Jesse het slechte pad op te gaan, hij heeft uiteraard veel ervaring met scheikunde dus hij is er van overtuigd dat ze samen goede Crystal Meth kunnen koken.

Seizoen 1 van de serie Breaking Bad zou eigenlijk bestaan uit negen afleveringen, maar het zijn er uiteindelijk zeven geworden. Walter White is een scheikundeleraar van de middelbare school. Hij krijgt de diagnose dat hij terminaal is. Hij lijdt aan longkanker in een vergevorderd stadium. Walter komt een oud leerling van hem tegen, genaamd Jesse Pinkman. Later heeft hij weer wat vaker contact met Jesse en ze bedenken samen een plan om partners te worden. Ze hebben allebei veel goede vaardigheden die ze kunnen combineren. Ze willen een drug ontwikkelen en gaan verkopen. De reden dat Walter deze keuze maakt is vanwege de financiële zekerheid die hij zijn vrouw wil geven wanneer hij komt te overlijden. Het lijkt te lukken, de eerste dagen tijdens de verkoop van Walter en Jesse komen ze veel mensen tegen. Maar na een tijdje komen ze in aanraking met lokale drugsdealers. Walter lijkt zich hier niets van aan te trekken en hij blijft doorgaan met het produceren van drugs. Zou het hem dan echt niets doen dat de strijd met de lokale drugsdealer groter gaat worden of denkt hij alleen aan zijn gezin en zijn vrouw die hij met geld achter wil laten als hij komt te overlijden? Walter heeft niets te verliezen en gaat er voor de volle 100% voor, zou Jesse hem ook zo trouw blijven en door blijven gaan ondanks de tegenslagen waar zij mee te maken krijgen?

Breaking Bad Seizoen 1 Trailer

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *