Hoofdrolspelers Breaking Bad

Breaking Bad Cast – Hoofdrolspelers Breaking Bad

 

Bryan Cranston speelt de rol van Walter White. Hij is leraar scheikunde. Hij heeft longkanker in een vergevorderd stadium. Hij gaat drugs maken zodat hij zijn familie met financiële zekerheid achter kan laten wanneer hij komt te overlijden door zijn longkanker. Het bedrijf dat hij op heeft gericht wordt gevorderd en hij krijgt een beruchte reputatie onder de naam Heisenberg. Hij bedenkt zich dan dat hij zich echt op iets anders moet concentreren. Maar gaat hem dit lukken? Hij blijft zich toch bezig houden met deze drug en springt van het ene in het andere avontuur.

 

Anna Gunn speelt Skyler White, zij is de echtgenoot van Walter. Ze is zwanger van hun tweede kind. Dit was ze al voordat de diagnose van longkanker bij Walter werd vastgesteld. Gunn is een stoere, slimme en gedreven vrouw. Maar ze krijgt steeds te maken met de nieuwe avonturen, waarin haar man belandt.

 

Aaron Paul speelt Jesse Pinkman, dit is een oud student van Walter. Pinkman, is een drugsdealer en wordt de partner van Walter. Hij maakt op zeer hoog niveau de drug meth. Walter ziet Jesse als een grappig kind en hij denkt niet dat het een slechte jongen is. Hij komt echter in een ‘foute groep’ terecht.

 

Dean Norris speelt Hank Schrader, Marie ’s echtgenoot, Walter en Skyler ’s broer in wording en agent. Hij speelt in deze serie de rol van agent, waardoor hij veel spannende momenten mee maakt.

 

Betsy Brandt speelt Marie Schrader, Skyler ’s zus.

 

RJ Mitte speelt Walter White Junior, en Skyler ’s zoon. Mitte heeft een hersenverlamming, in een milde vorm. Hij haalt uit na Walter zijn aankondiging dat hij kanker heeft.

 

Bob Odenkirk speelt Saul Goodman (terugkerend in seizoen 2, belangrijkste cast seizoen 3-5 ) een advocaat die Walter en Jesse vertegenwoordigt. Odenkirk baseerde zijn personage op filmproducent Robert Evans. Hij dacht na over Robert Evans , omdat hij The Kid Stays in the Picture op CD heeft beluisterd. Hij is voortdurend bezig met omschakelen. Het personage Saul heeft in 2015 een eigen Breaking bad spin off gekregen genaamd Better Call Saul, deze serie is net als Breaking Bad op Netflix te volgen.

 

Giancarlo Esposito speelt Gustavo “Gus” (terugkerend in seizoen 2 , belangrijkste cast seizoen 3-4) een hoog niveau drug distributeur welke een cover heeft als een eigenaar van een fastfoodketen Los Pollos Hermanos.

 

Jonathan Banks speelt Mike Ehrmantraut (gastrol in seizoen 2, belangrijkste cast seizoen 3-5: deel 1 ) werkt voor Gus als een allesreiniger en hitman. Hij werkt ook voor Saul als privédetective. Het karakter van Mike is te vergelijken met Harvey Keitel ’s Winston Wolf personage in Pulp Fiction. Banks zegt dat hij dat niet probeert te emuleren (nabootsen).

 

Laura Fraser speelt Lydia Rodarte – Quayle (terugkerend in seizoen 5: deel 1, belangrijkste cast seizoen 5: deel 2) een hooggeplaatste werknemer van Madrigal Electromotive en een voormalig medewerker van Gus Fring . Ze begint met tegenzin aan het leveren van methylamine aan Walt en Jesse en helpt Walt met het uitbreiden van zijn operatie in het buitenland.

 

Jesse Plemons speelt Todd Alquist (terugkerend in seizoen 5: deel 1, belangrijkste cast seizoen 5: deel 2) een medewerker van Vamonos Pest Control. Hij wordt medewerker van Walt en Jesse.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *